Skip to main content

Παραδιάς: Να μπει τέλος στη φορολογική καταλήστευση των ακινήτων

Η αγορά ακινήτων χρειάζεται μια «φορολογική ανάσα», προκειμένου να κινηθεί η οικοδομή, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση να καταλάβει ότι η φορολογική καταλήστευση δεν θα φέρει ανάπτυξη, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς.

Ο κ. Παραδιάς, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, είπε ότι η αγορά ακινήτων χρειάζεται μια «φορολογική ανάσα», προκειμένου να κινηθεί η οικοδομή, μέσα από ανακαινίσεις και ανακατασκευές οικοδομών, κατοικιών κτλ.

Το πιο σημαντικό και χειρότερο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι οι συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος από ενοίκια, αλλά ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ, που επιβάλλονται ανεξάρτητα από το εάν έχει εισόδημα από το ακίνητο ή όχι.

«Εμείς ζητάμε ένα φόρο για κάθε ένα ακίνητο, όχι 13 φόρους για 3 ακίνητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδιάς.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων, Κώστας Χαϊδούτης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αγανάκτηση μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων, γιατί, όπως είπε, οι ίδιοι πάντα άνθρωποι αποτελούν την αμετακίνητη πηγή κάλυψης του μόνιμου δημοσιονομικού κενού.