Skip to main content

Παραδίδει σκυτάλη ο Βούγιας – Τα επόμενα βήματα της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης»

Ο Σπύρος Βούγιας αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - Τα επόμενα βήματα του Ανδρέα Κουράκη

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Σπύρος Βούγιας, επικεφαλής της παράταξης στον κεντρικό δήμο «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα στηρίξει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του συνδυασμού.

Μετά από τρεις υποψηφιότητες (1998, 2002 και 2019) αποφάσισε να μείνει εκτός προεκλογικής κούρσας, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στα μέλη της δημοτικής του παράταξης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε στο Ανφαν Γκατέ, που βρίσκεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Δεν πρόκειται, όμως, να εγκαταλείψει τα δημοτικά δρώμενα, καθώς όπως ανέφερε, θα είναι πίσω από τον υποψήφιο που θα επιλεγεί και θα αναλάβει τα ηνία της παράταξης.

«Πρέπει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και να συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο φάσμα πρωτοβουλιών που θα ξεκινήσουν για να δώσουμε μια συνολική απάντηση προς την πόλη, ώστε να εμπιστευτεί ένα νέο σχήμα φρέσκο, καινούργιο που θα στηρίζετε όμως σε απόψεις, θέσεις και προτάσεις που δεν θα αφήσουν την πόλη ακυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας, ο οποίος αρχικά άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης την οποία χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη που έχει περάσει από την πόλη» και περιέγραψε όλα όσα έκανε και πέτυχε η παράταξη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Κουράκης έθεσε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα αποφασίσει αν θα κατέβει εκ νέου στις επόμενες εκλογές. «Το 2023 συμπληρώνω 21 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν θα ασχοληθώ εάν δεν έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τον δήμο», είπε χαρακτηριστικά.

Έχοντας την εμπειρία του 2005 με την «Πρωτοβουλία» τόνισε ότι τα κομματικά χρίσματα δεν βοηθούν, σημειώνοντας πως χρειάζεται μια ευρύτερη συνεργασία και συμμαχία πολιτικών δυνάμεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ξεκινούν επαφές για να υπάρξει μια συνεννόηση με άλλες δυνάμεις προκειμένου να κερδηθούν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μίλησε συγκεκριμένα για ένα ενιαίο, συμμαχικό και συνεργατικό σχήμα που θα στηρίξουν πολλές δυνάμεις. «Ο στόχος είναι να πάρουμε τη διοίκηση. Εάν δεν υπάρξει αυτό το σχήμα δεν θα ξανασχοληθώ», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νυφούδης, ιδρυτικό μέλος της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» σημείωσε ότι πρέπει την παράταξη να την κρατήσουμε ζωντανή γιατί αυτό θέλει έξω η κοινωνία. Υποστήριξε και ο ίδιος ότι η διοίκηση Ζέρβα έχει αποτύχει σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας, επιδοκιμάζοντας την «εποικοδομητική αντιπολίτευση» που ασκούν οι Βούγιας και Κουράκης από τα δημοτικά έδρανα.