Skip to main content

Παραδίνεται ο Μπολσονάρου: Δεν έχουμε λεφτά για τον Αμαζόνιο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της χώρας είναι αδύναμη να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές που κατακαίνε το τροπικό δάσος.

Αδύναμη να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές που κατακαίνε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι η κυβέρνηση της Βραζιλίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές ενώ ακόμη υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Σημειώνεται πως υπάρχουν χιλιάδες πυρκαγιές που καίνε αποδεκατίζοντας την Αμαζονία, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου και έναν προμαχώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος έχουν αυξηθεί κατά 83% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, σύμφωνα με την INPE, την υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας.

Αυτή η κυβερνητική υπηρεσία έχει καταγράψει 72.843 πυρκαγιές, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2013 που άρχισαν να τηρούνται αρχεία. Περισσότερες από 9.500 χιλιάδες εντοπίσθηκαν από δορυφόρους μόνον από την περασμένη Πέμπτη και μετά.