Skip to main content

Παραδοχή Ερντογάν: Η Ελλάδα δυναμώνει και είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε κι εμείς

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκνευρισμό σχολίασε για την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα και τις φρεγάτες Belharra.

Εκνευρισμένος, αν και με καθυστερημένη αντίδραση, εμφανίστηκε, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα και τις φρεγάτες Belharra, τις οποίες αναμένεται να παραλάβει η Ελλάδα έως το 2026.

«Η Ελλάδα προμηθεύεται διάφορα όπλα από τη Γαλλία. Δυναμώνει και είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε κι εμείς» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό NTV.

«Η Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στο παρελθόν, Γιατί στην περιοχή μας, σε διάφορα μέρη, υπάρχουν κάποιοι που κάνουντους δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα που αγοράζει διάφορα είδη από τη Γαλλία και άλλα μέρη. Είμαστε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε τη δική μας αυτονομία», είπε.

Σχετικά με την αγορά των S-400 ανέφερε ότι «Κανείς δε μπορεί να μας πει τι θα πάρουμε και από ποιον. Είναι δική μας δουλειά να οργανώνουμε την άμυνα και την επίθεσή μας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας για τον εξοπλισμό της Ελλάδας, είπε ότι «Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι μια καταστροφική, προκλητική αντίληψη και προσέγγιση όσον αφορά στις σχέσεις των δύο συμμάχων. Νομίζουν ότι έχουν κερδίσει κάτι αγοράζοντας έξι μεταχειρισμένα αεροπλάνa.Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για την άμυνά τους αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία. Συνεχίζουν να βαδίζουν με βλέψεις που ξεπερνούν κατά πολύ το μπόι τους».