Skip to main content

Παράδοση 28 εργατικών κατοικιών στη Νιγρίτα

Στη Νιγρίτα βρέθηκε σήμερα το βράδυ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την παράδοση 28 εργατικών κατοικιών.

Στη Νιγρίτα βρέθηκε σήμερα το βράδυ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την παράδοση 28 εργατικών κατοικιών.

«Είμαστε σε θέση να επαναεκκινήσουμε τα προγράμματα για το στεγαστικό, το κατασκευαστικό και το δανειοδοτικό πρόγραμμα, μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Προσθέτουμε σήμερα ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, ώστε να στηρίξουμε τον εργαζόμενο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε », υποστήριξε ο κ. Κεγκέρογλου.

Τον υφυπουργό Εργασίας συνόδευε και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος τόνισε « σήμερα μέσα στη δεινή αυτή κρίση, είναι σημαντικό που αρκετές οικογένειες εργαζομένων με τη φροντίδα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, αποκτούν στέγη και ασφάλεια. Αυτός είναι και ο στόχος μας, η πολιτεία να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες».

Την ίδια ώρα η πρόεδρος του ΟΕΚ, Γεωργία Κωτίδου, η οποία ήταν παρούσα στην παράδοση των 28 εργατικών κατοικιών στη Νιγρίτα, στην ομιλία της αναφέρθηκε στους στόχους του ΟΕΚ, ενώ δεν απέφυγε να στρέψει τα βέλη της στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παραλάβαμε έναν Οργανισμό σε δραματική οικονομική κατάσταση και πολλά χρέη από λανθασμένες επιλογές που έγιναν στο παρελθόν, σήμερα ο οργανισμός της Εργατικής Κατοικίας μπορούμε να πούμε ότι έχει πάρει μία μορφή σταθεροποίησης, αφού διαχειριζόμαστε τις οφειλές μας και αρχίζουμε σταδιακά να επανακκινούμε τα προγράμματά μας».

Στην κλήρωση για τις 28 εργατικές κατοικίες στη Νιγρίτα συμμετείχαν 37 δικαιούχοι του καποδιστριακού πρώην δήμου Βισαλτίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των εργατικών κατοικιών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ του νομού σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών.