Skip to main content

Παράδοση-παραλαβή ΥΜΑΘ: Δέσμευση Καλαφάτη για επιτάχυνση έργων (φωτο+vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΜΑΘ - Για επιτάχυνση όλων των έργων στη Θεσσαλονίκη δεσμεύθηκε ο Καλαφάτης

Το παν στη ζωή είναι όταν κάνεις τον απολογισμό της ημέρας, να ξέρεις βαθιά μέσα σου πως έδωσες το καλύτερο εαυτό σου κι εγώ παραδίδω τη σκυτάλη έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου, υπογράμμισε ο Θεόδωρος Καράογλου, παραδίδοντας τα καθήκοντα στο νέο υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

"Στους 18 μήνες αυτής της διαδρομής πετύχαμε πολλά και σημαντικά ζητήματα, συμμετέχοντας ενεργά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούλιο του 2019, για την αναγέννηση της Βόρειας Ελλάδας, για την αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης", τόνισε ο κ. Καράογλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία των μεγάλων έργων στην περιοχή ευθύνης του, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα μεγάλα έργα επιτέλους απέκτησαν σάρκα και οστά. Τις μακέτες, τους μουσαμάδες και τις υποσχέσεις διαδέχτηκαν οι πράξεις, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα", δήλωσε και ως παραδείγματα ανέφερε:
-Το Τεχνολογικό Πάρκο, για το οποίο φιλοδοξεί εντός του 2023 να λειτουργήσει.
-Την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, για την οποία είπε ότι μπήκε στην τελική της ευθεία.
- Επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό ο στόχος να μετατραπεί το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε ένα "μικρό υπουργείο Ανάπτυξης", καθώς η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων ενέκρινε μέχρι 31/12/2020 συνολικά 342 επενδυτικά σχέδια με ποσό ενίσχυσης 104,2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είναι ολοκληρωμένα και θα υπογραφούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 να εγκριθούν και να προστεθούν 34 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 225,1 εκατομμυρίων ευρώ και άλλα 45 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού 271,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Καράογλου είπε ότι το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έγινε "ανοιχτό", έγινε "το σπίτι κάθε Βορειοελλαδίτη".

Ευχαρίστησε όλους τους θεσμικούς παράγοντες με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως και με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών που έκαναν πορείες προς το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, λέγοντας ότι επιδίωξε να έχει μια καλή συνεργασία μαζί τους.

Καλαφάτης: Επιτάχυνση όλων των έργων στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα για την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών έστειλε από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

"Θα χρειαστώ τη βοήθεια όλων. Διότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Και οι δύσκολοι καιροί που περνούμε απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, ενότητα και εθνική ομοψυχία", τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

"Με εμπνέει η ξεκάθαρη θέση και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχουμε να κάνουμε πολλά για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη", είπε και σημείωσε ως εξαιρετικά σημαντικές τις εγκρίσεις νέων επενδύσεων, γιατί, όπως σημείωσε, φέρνουν νέο πλούτο και νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη δρομολόγηση νέων έργων που θα αλλάξουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών παντού. Από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και θα είναι αρωγός των προσπαθειών που καταβάλλονται από τον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της Β. Ελλάδας, από τον τομέα της υγείας και της ασφάλειας μέχρι τις αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μετά το τέλος της πανδημίας, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάταξης, αλλά μέχρι τότε "οφείλουμε να παίξουμε όλοι μαζί άμυνα στην πανδημία και να μπούμε την αντεπίθεση με τον εμβολιασμό το ταχύτερο δυνατό όλων μας".

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ευχαρίστησε τον προκάτοχό του και είπε ότι εκτιμά βαθιά την προσφορά του στην παράταξη, στη Θεσσαλονίκη, στην πατρίδα.

"Οι κύκλοι στη ζωή είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν", παρατήρησε ο κ. Καράογλου και σημείωσε πως σήμερα έκλεισε ο δεύτερος κύκλος της παρουσίας του στο Διοικητήριο (η έδρα του υφυπουργείου Μακεδονίας) και άνοιξε ο δεύτερος κύκλος της παρουσίας του κ. Καλαφάτη στο Διοικητήριο, καθώς και αυτός έχει θητεύσει στο ίδιο πόστο ως υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα ο κ. Καράογλου δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό του διαδόχου του.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, που έγινε, με όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω του κορονοϊού, παρέστη η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.