Skip to main content

Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να πυρπολήσει συμβολαιογραφείο (vid)

Ο 62χρονος εισήλθε στον πρώτο όροφο κτηρίου στο οποίο στεγάζεται συμβολαιογραφικό και δικηγορικό γραφείο και απείλησε να βάλει φωτιά.

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο 62χρονος ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι εισήλθε στον πρώτο όροφο κτηρίου, στην οδό Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο στεγάζεται συμβολαιογραφικό και δικηγορικό γραφείο και απείλησε να βάλει φωτιά. (Περισσότερα εδώ)

«Είναι απατεώνες, πήγαν να μου φάνε λεφτά», είπε ο 62χρονος εξερχόμενος του κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έβαλε φωτιά σε έπιπλα του γραφείου προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Η οδός Φράγκων, που είχε αποκλειστεί από την αστυνομία, δόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία στις 16.40.


Ο συμβολαιογράφος, Νίκος Νικολάκης, σημείωσε ότι «το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με πλειστηριασμούς» και συμπλήρωσε πως επρόκειτο για οικονομική διαφορά μεταξύ εμού κι εκείνου και θεώρησε ότι αυτός ήταν ο τρόπος».

Από τη δική του πλευρά, ο υποπυραγός Δημήτρης Γιάννογλου είπε πως η υπηρεσία επενέβη άμεσα με δύο υδροφόρα οχήματα, ενώ, στη συνέχεια, ήρθε ενίσχυση καθώς υπήρχε φωτιά σε έπιπλα μέσα στο γραφείο. «Η υπηρεσία προέβη σε άμεση κατάσβεση της φωτιάς», κατέληξε.

Τι συνέβη

Ο 62χρονος εισήλθε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο γραφείο, και περιέλουσε με βενζίνη δύο γυναίκες, απειλώντας να βάλει φωτιά.

Βενζίνη φέρεται να έπεσε και σε άλλα δύο άτομα, έναν δικηγόρο και έναν συμβολαιογράφο, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γραφείο.

Μετά από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, τα τέσσερα άτομα εξήλθαν του κτηρίου, ενώ το κτήριο εκκενώθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τα αίτια για την πράξη του δράστη δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο δεν φέρεται να σχετίζονται με υπόθεση πλειστηριασμών. Μάλιστα, ο 62χρονος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με τον συμβολαιογράφο του γραφείου.