Skip to main content

Παραδόθηκε ο εξοπλισμός για την αποκομιδή απορριμάτων

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή παραλαβής του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, αποτελούμενο από έξι τράκτορες και πέντε κοντέινερ, που θα συμβάλει στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δήμ
«Με τη λειτουργία των 11 ζευγών τρακτόρων και κοντέινερς προσεγγίζουμε στο στόχο μας, που είναι να γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ μόνο με κοντέινερς και όχι με απορριμματοφόρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τελετή παραλαβής του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το ρυθμό υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συγχαίροντας για το λόγο αυτό τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επόμενη φάση εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού».

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς, σημείωσε ότι «προχωρούμε, μετά την παραλαβή των κοντέινερς την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημοπράτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Δήμο Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ, που είναι ήδη εξασφαλισμένα. Με τη λειτουργία και την εγκατάσταση αυτής κανένα απορριμματοφόρο δεν θα πηγαίνει στο ΧΥΤΑ. Τα απορρίμματα θα μεταφέρονται μόνο με κοντέινερς».

«Από εκεί και πέρα» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ «και εφόσον η νέα κυβέρνηση συμφωνεί με αυτόν τον περιφερειακό σχεδιασμό που ψηφίστηκε το 2005 από το Περιφερειακό Συμβούλιο τότε θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση της επόμενης φάσης που είναι ουσιαστικά η κατασκευή των δύο εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων NΑ και ΒΔ του νομού μας καθώς και του ΧΥΤΥ Αγ Αντωνίου».

«Εάν η κυβέρνηση είναι σύμφωνη με τον ήδη ψηφισμένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, εμείς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του. Άλλωστε ο δρόμος που απομένει είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που έχουμε ήδη διανύσει», σημείωσε ο κ. Ζουρνάς.

Το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό (έξι τράκτορες και πέντε κοντέινερ) που θα συμβάλει στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων από τους περιφερειακούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης  αγόρασε ο Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης με κονδύλιο που ξεπέρασε το ένα εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το πρόγραμμα Θησέας του ΥπουργείουΕσωτερικών που διαχειρίζονταν ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος. Η κατασκευή έπειτα από διαγωνισμό ανατέθηκε στην ΕΛ.Β.Ο.

Τα κοντέινερς και οι τράκτορες συγκροτούν 11 ζεύγη στα οποία θα καταλήγουν τα απορριμματοφόρα των περιφερειακών δήμων του Νομού, ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται με συνεχή δρομολόγια προς τον Χ.Υ.Τ.Α. της Μαυροράχης.

Η συγκεκριμένη προμήθεια κινητού εξοπλισμού λειτουργίας σταθμών απορριμμάτων αφορά σε έξι τριαξονικά ρυμουλκά  410 hp και πέντε ημιρυμουλκούμενα τριαξονικά απορριμματοκιβώτια  με πρέσα συμπίεσης των απορριμμάτων και δυνατότητα μεταφοράς του περιεχομένου τριών περίπου κοινών απορριμματοφόρων.