Skip to main content

Παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα εξήγγειλε ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την κρατική αμυντική βιομηχανία.

Την έναρξη παραγωγής καλάσνικοφ στην Πάτρα, μόλις λήξει το εμπάργκο της Ρωσίας, προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την κρατική αμυντική βιομηχανία.

Μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, η οποία υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο κ. Καμμένος είπε πως «λαμβάνοντας την πιστοποίησή τους από το ΝΑΤΟ, θα μπορεί να τα πουλούμε σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί» είπε και υπογράμμισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί νέες συμφωνίες στα ΕΑΣ, όπως με την Ινδία για το οπλικό σύστημα «Άρτεμις» που είχε παραμείνει στα συρτάρια, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τη ναυπήγηση υποβρυχίων από τα ναυπηγεία μας.

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ακόμα ότι με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δίνεται η δυνατότητα να πωλείται εύχρηστο μη επιχειρησιακό υλικό που υπάρχει στις αποθήκες σε χώρες που ενδιαφέρονται.

Όπως είπε, η διαδικασία πώλησης θα είναι με βάση ό,τι ισχύει σε όλες τις χώρες και θα γίνεται ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, με ανοικτές πρόσφορες που θα μπορούν να τις βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.