Skip to main content

Παραίτηση των Aνανεωτικών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση των τεσσάρων βουλευτών της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την ανακοίνωση των αποφάσεων της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του κόμματος
Την παραίτηση των τεσσάρων βουλευτών της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ (Φ. Κουβέλη, Αθ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη, και Γρ. Ψαριανού) ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την ανακοίνωση των αποφάσεων της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του κόμματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι αποχωρήσαντες βουλευτές της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ οφείλουν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ώστε να παραμείνει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με 13 βουλευτές.

«Η αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 με το εκλογικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με το Πρόγραμμα και το γενικότερο πολιτικό πλαίσιό του, που εξακολουθούν και σήμερα να ισχύουν, δεν επιτρέπεται να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ενωτικού εγχειρήματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζει στην ανακοίνωση: «οι τέσσερις βουλευτές οφείλουν να σεβαστούν τη θέληση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους του στη Βουλή και να πράξουν σύμφωνα με τις πολιτικές και ηθικές παραδόσεις της Αριστεράς, ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των εδρών που ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους καθόρισαν και ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ».