Skip to main content

Παραιτούνται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του ΑΠΘ

Την παραίτησή τους στον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη υπέβαλαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του ΑΠΘ.

Την παραίτησή τους στον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη υπέβαλαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την διοργάνωση της ψηφοφορίας ανάδειξης των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Η τετραμελής Οργανωτική Επιτροπή -που συνεδρίασε μετά την ματαίωση για τρίτη φορά σήμερα των εκλογών, εξαιτίας της παρεμπόδισής τους από φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας- αποφάσισε ότι η «περαιτέρω παραμονή της στερείται αντικειμένου και νοήματος», καθώς η προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου της έχει λήξει (στις 16/1/2012) ανυπαίτια, γεγονός, που όπως επισημαίνει, «εξελίσσεται πλέον σε ένα είδος ομηρίας της, χωρίς εμφανή προοπτική».

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται ότι η Επιτροπή έφερε εις πέρας όλες τις φάσεις τής εκλογικής διαδικασίας, σε ό,τι αφορά οργανωτικά ζητήματα, «εν μέσω μέγιστων δυσκολιών, έντονων και εμφανών πρακτικών παρακώλυσης, συνεχών λοιδοριών-συκοφαντιών-απειλών, υπεξαγωγής των αρχείων της επιτροπής, καθώς και ασκήσεως βίας, που προκάλεσαν ακόμη και την αυτεπάγγελτη επέμβαση της εισαγγελικής αρχής».

Στην Επιτροπή συμμετείχαν ο πρώην πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος ως πρόεδρος και οι πρώην αντιπρυτάνεις Σταύρος Πανάς, Αθανασία Τσατσάκου, Ολυμπία Γκίμπα - Τζιαμπίρη.

Όπως εκτιμάται, ο ορισμός των νέων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία της αρχαιότητας των μελών ΔΕΠ, σε μελλοντικό χρόνο.