Skip to main content

«Παρακρατικές δυνάμεις» πίσω από την επίθεση στο στέκι της «Σφενδόνας»

Ενέργεια παρακρατικών δυνάμεων χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Σφενδόνα - Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ», τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο στέκι τους, στην οδό Μ

Ενέργεια παρακρατικών δυνάμεων χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης «Σφενδόνα - Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ», τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο στέκι τους, στην οδό Μακρυγιάννη 17 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Η ενέργεια αυτή είχε στόχο να φιμώσει όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με παρακρατικές μεθόδους θα κάμψουν το λαϊκό - νεολαιίστικο κίνημα και τις δυνάμεις που συμμετέχουν σ' αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Σφενδόνα», Κώστας Καμαρέτσος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο Στέκι, ενώ έσπασαν τα τζάμια από τα γειτονικά κτίρια και καταστράφηκαν 3 αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται για δεύτερη φορά στόχος, καθώς αντίστοιχος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδό του και το καλοκαίρι του 2009.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία διενεργεί προανάκριση, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό με σωλήνα, πυρίτιδα και βραδύκαυστο φυτίλι.