Skip to main content

Παραλαμβάνει 1.000 τόνους αλατιού για έκτακτες ανάγκες ο δήμος Νεάπολης Συκεών

Ο δήμος εξοπλίζεται σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Χίλιοι τόνοι αλατιού και οκτώ ειδικά οχήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα συνθέτουν το πρώτο πλάνο ετοιμότητας που έχει καταρτίσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Έχοντας προνοήσει έγκαιρα για την προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ο δήμος μας εξοπλίζεται σε όλα τα επίπεδα ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν από την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όλος ο δημοτικός μηχανισμός, και ιδιαίτερα η Πολιτική Προστασία, τέθηκε σε κινητοποίηση, και έτσι θα παραμείνει σε ετοιμότητα για όλο το υπόλοιπο διάστημα», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Έχοντας, λοιπόν, ξεκινήσει οι διαδικασίες πολύ νωρίτερα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών άρχισε σταδιακά να παραλαμβάνει τις μεγάλες ποσότητες αλατιού που έχει παραγγείλει, διατηρώντας τον δημοτικό μηχανισμό σε εγρήγορση για την παραλαβή και διάθεση των ποσοτήτων στους κατοίκους του δήμου.

Συγκεκριμένα, συνολικά θα παραληφθούν 900 τόνοι χύμα αλατιού και άλλοι 100 τ. σε συσκευασίες των 10 κιλών. Ο κύριος όγκος των ποσοτήτων θα βρίσκεται σε χώρο δίπλα στο δημ. κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19) και στο εργοτάξιο της Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη). Ειδικά συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει τη σακουλοποίηση του αλατιού για τη διάθεσή τους στους κατοίκους, ενώ οι 10.000 έτοιμες συσκευασίες θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία του δήμου, στα δημοτικά κτίρια και τις δομές, στις εκκλησίες και σε 30 διάσπαρτα κεντρικά σημεία του δήμου.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα, μετά από έλεγχο καλής λειτουργίας, βρίσκονται τα πέντε ειδικά τετρακίνητα οχήματα τύπου Navara, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αλατιέρα και εκχιονιστικό εξάρτημα (μαχαίρι), επτά οχήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας, όπως επίσης και η μεγάλη υδροφόρα και τα δύο ιδιωτικά που θα αξιοποιηθούν σε περιπτώσεις αναγκών.