Skip to main content

Παραλήρημα Ερντογάν: Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί;

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο. Σε νέες δηλώσεις του απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και μίλησε για ανίκανους ηγέτες.

Σε ένα ακόμα ακραίο παραλήρημα για τη χώρα μας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά «Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;» όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Και συνέχισε: «Οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας, με την βοήθεια του Θεού. Το πραγματικό ερώτημα είναι, μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στη Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες; Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Έχουν δει την αποφασιστικότητά μας όταν είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Και στο τραπέζι και στο πεδίο. Δεν το σκάμε από τους αγώνες. Για την ανεξαρτησία μας και την ανεξαρτησία. Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν χώρα που επιτίθετο σε άλλες χώρες. Ο Αύγουστος έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία μας ως μήνας νικών. Στη Δύση, κερδίσαμε πολλές νίκες, από την κατάκτηση του Βελιγραδίου έως την Κύπρο. Η Μεγάλη Νίκη σήμερα είναι ένα δώρο του Αυγούστου στο έθνος μας».

Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον γαλλικό λαό, με την ίδια ερώτηση: «Γνωρίζει ο Γάλλος (σ.σ.: πολίτης) ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Και συνέχισε: «Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους».

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο»

Νωρίτερα, σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος «φωτογράφισε» ως εισβολείς τους Έλληνες, εάν και απέφυγε να τους κατονομάσει, με αφορμή την εθνική εορτή της Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922, μεταδίδει το protothema.gr.

«Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Κεμάλ: «Η Τουρκία, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα σκύψει το κεφάλι της στις πρακτικές απειλών, εκβιασμών που στόχο έχουν την εξόντωση. Θα συνεχίσει η χώρα μας να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συνθήκες».

Αναλυτικά το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Σήμερα, εμείς, ως έθνος, μαζί με τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 98η επέτειο της μεγάλης νίκης. Συγχαίρω ολόψυχα τους πολίτες μας στη χώρα μας και σε κάθε μέρος του κόσμου για την Ημέρα Νίκης στις 30 Αυγούστου. Ο αγώνας μας για ανεξαρτησία, που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο Σαμσούν το 1919, κατέληξε σε μια αποφασιστική και διαρκή νίκη.

Διακηρύχθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με τη νίκη στις 30 Αυγούστου ότι αυτά τα εδάφη είναι η αιώνια πατρίδα μας. Αυτή η νίκη είναι η ανακήρυξη της επανεμφάνισης στη σκηνή της ιστορίας και η άνοδος από τις στάχτες του ενός έθνους που επιδιώκεται να ταφεί στην ιστορία.

Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα.Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, θυμάμαι με σεβασμό τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας και αρχηγό της μεγάλης επίθεσης, και τον αδελφό του».