Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

«Η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παρά το ελληνικό διάβημα και την παρέμβαση των ΗΠΑ ο Ερντογάν εμφανίζεται ανυποχώρητος και απειλητικός, ξεκαθαρίζοντας πως οι έρευνες του «Oruc Reis» ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν.

Κατηγορεί μάλιστα την Ελλάδα για την ένταση και ζητ’αδιακρατική συνεννόηση για τους υδρογονάνθρακες.

Πριν λίγα λεπτά ο Τούρκος πρόεδρος προήδρευσε του υπουργικού του συμβουλίου κι έδειξε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω!

Πιο συγκεκριμένα, ο «σουλτάνος» σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση τόνισε πως αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, «η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ».

Και συνέχισε: «Έτσι η Τουρκία προχωρά τις έρευνες», καθιστώντας σαφές πως το Oruc Reis θα συνεχίσει με τις έρευνες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας απηύθυνε έκκληση να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες της περιοχής για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ενώ βεβαίως δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει νέες απειλές.

«Σκοτεινιάζουν το μέλλον τους όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο», τόνισε συγκεκριμένα, ενώ… συνέχισε το αφήγημα πως για την ένταση στην περιοχή την ευθύνη έχει η Ελλάδα εξαιτίας της συμφωνίας της με την Αίγυπτο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ