Skip to main content

Παραλήρημα Ερντογάν και σε Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα κάνει επιθετικές ενέργειες

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση αναφέρει ότι δεν είναι η Άγκυρα εκείνη που αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο.

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η τουρκική προεδρία ενημέρωσε ότι βασικά θέματα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι «επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας» και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Φινλανδίας-Σουηδίας.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση αναφέρει ότι δεν είναι η Άγκυρα εκείνη που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι η Ελλάδα πρέπει να επανέλθει στη λογική και να κάνει διάλογο.

Βέβαια, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun, που έχει στην εμβέλειά του την Αθήνα, δεν αναφέρεται στο «θα έρθω μία νύχτα ξαφνικά», δεν αναφέρεται στις καθημερινές παραβιάσεις και κατασκοπείες στα νησιά, ούτε στις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, ή στο casus belli για τα 12 μίλια, ούτε βέβαια στους χάρτες του ίδιου του Ερντογάν και του Μπαχτσελί, με το μισό Αιγαίο, μέχρι και την Κρήτη στα χρώματα της Τουρκίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά και ότι θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας την επόμενη περίοδο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Erdoğan δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο η Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και να οδηγηθεί σε διάλογο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας για την επικύρωση του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές οι χώρες».