Skip to main content

Παραλυσία ενόψει του ανασχηματισμού

Κρούσματα παραλυσίας εμφανίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας της διάχυτης αίσθησης ότι επίκειται ανασχηματισμός, ο οποίος θα είναι δομικός και θα αλλάξει άρδην την εικόνα του υπουργικού σ
Κρούσματα παραλυσίας εμφανίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας της διάχυτης αίσθησης ότι επίκειται ανασχηματισμός, ο οποίος θα είναι δομικός και θα αλλάξει άρδην την εικόνα του υπουργικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα είναι - όπως διαπιστώνει και το Μέγαρο Μαξίμου - ότι οι πρωτοβουλίες οι οποίες επρόκειτο να αναληφθούν προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, όπως είχε ζητηθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο, τελικώς, να βαλτώσουν, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Αυτή η εξαιρετικά αρνητική, στα όρια της ανησυχητικής, κατάσταση σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επισπεύσει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον ανασχηματισμό.

Όπως έχει γράψει ήδη η Voria.gr από τη Δευτέρα, πιθανότερες ημερομηνίες για να ανακοινωθούν οι όποιες αλλαγές είναι η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, έτσι ώστε την Τετάρτη, που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να γίνει με τη νέα σύνθεση και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ. Αυτό το σενάριο «παίζει» πολύ από χθες το απόγευμα και πλέον θεωρείται ως το πιθανότερο.