Skip to main content

Παραμένει η αβεβαιότητα για τους εργαζομένους της Θεμελιοδομή

Από εβδομάδα αναμένονται τα νεότερα για την καταβολή ή όχι μέρους των δεδουλευμένων των 160 εργαζομένων στην εταιρεία, καθώς η σημερινή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν απέδωσε ουσιαστικά αποτελ
Από εβδομάδα αναμένονται τα νεότερα για την καταβολή ή όχι μέρους των δεδουλευμένων των 160 εργαζομένων στη «Θεμελιοδομή ΑΕ», καθώς η σημερινή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, μεταξύ του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), δεν απέδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα, λόγω και απουσίας εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι, που το τελευταίο δεκάμηνο εισέπρατταν μόνο μικρές προκαταβολές έναντι δεδουλευμένων, στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην τριμερή συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη, στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη.

Στη συνάντηση, όπου θα επιδιωχθεί από τους εργαζόμενους η καταβολή έστω μέρους των δεδουλευμένων, θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός, η διοίκηση της Θεμελιοδομής και εκπρόσωποι του σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές των εργαζομένων σταμάτησαν εντελώς τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε ανακοινώθηκε η αποτυχία της εταιρίας να υπαχθεί στο άρθρο 44 του Ν.1982, που θα της έδινε ανάσα. Η βορειοελλαδική κατασκευαστική, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια απασχολούσε 1.000 άτομα, διερευνά πλέον όλες τις πιθανές διεξόδους για την επιβίωσή της: η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο υπαγωγής στα άρθρα 99 (περί ρύθμισης χρεών) και 107 (περί αναδιοργάνωσης) του νέου πτωχευτικού κώδικα, αλλά «κι άλλες νομικές δυνατότητες».