Skip to main content

Παραμένει στο Κόσοβο η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα ακολουθήσει το κεντρικό ρεύμα και θα παραμείνει στο Κόσοβο σύμφωνα με το συνολικό σχέδιο του ΝΑΤΟ, όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της διήμερης συνόδου των υπουργών Αμυνας
Η Ελλάδα θα ακολουθήσει το κεντρικό ρεύμα και θα παραμείνει στο Κόσοβο σύμφωνα με το συνολικό σχέδιο του ΝΑΤΟ, όπως τόνισε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της διήμερης συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλες.

Ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει προφανές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, στο πλαίσιο των γνωστών και σταθερών θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για τα θέματα αυτά.

Στη σύνοδο εξετάζονται τα θέματα του νέου στρατηγικού δόγματος και της νέας δομής δυνάμεων της Συμμαχίας, καθώς και τα θέματα που συνδέονται με την αντιπυραυλική ασπίδα και την πυρηνική πολιτική.

Κατά την πρωινή παρέμβασή του στο Συμβούλιο ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει το Συμβούλιο των υπουργών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ να είναι όχι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και αξιόπιστες, αποδεκτές και νομιμοποιημένες στα μάτια των πολιτών.

Από την άποψη αυτή, τόνισε πως η οικονομική κατάσταση και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί συνιστούν μια κρίσιμη παράμετρο της αμυντικής πολιτικής μαζί φυσικά με τις ιστορικές, γεωπολιτικές και στρατιωτικές παραμέτρους που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προωθήσει ταυτόχρονα και τους δύο στόχους, και αυτόν της δημοσιονομικής ανασυγκρότησης, αλλά και αυτόν της διασφάλισης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς της στο πεδίο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Συμμαχίας.