Skip to main content

Παραμένει διασωληνωμένος ο Β. Λεβέντης-Για ποιο λόγο δεν είχε εμβολιαστεί (vid)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι παρά το γεγονός ότι είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Για την περιπέτεια υγείας του Βασίλη Λεβέντη μίλησε η σύζυγός του, αποκαλύπτοντας και τον λόγο που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Η Αναστασία Μεντεσίδου δήλωσε ότι ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος, διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 17 του μήνα και προτίμησε να κάνει τη σχετική αγωγή στο σπίτι, με την καθοδήγηση γιατρών.

«Δεν μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Μίλησε ο γιος μας με το νοσοκομείο, του είπαν ότι θα τον ενημερώσουν το μεσημέρι. Η περιπέτεια ξεκίνησε στις 17 του μήνα. Πήγε στον ''Ευαγγελισμό'', έκανε το τεστ και τον ενημέρωσαν μετά πως ήταν θετικό. Προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω με την καθοδήγηση των γιατρών. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για τον Covid. Είχα πάρει και οξυγόνο, αν χρειαστεί», είπε.

«Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39, είπα: Βασίλη, φεύγεις για το νοσοκομείο! Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα», πρόσθεσε η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη.

Οπως εξήγησε, «εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε ''πήγαινε στο νοσοκομείο''. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον ''Ευαγγελισμό'' του είχαν πει ''έλα να κάνεις νοσηλεία''. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες».

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Σύμφωνα με την κυρία Μεντεσίδου, ο Βασίλης Λεβέντης έχει προβλήματα υγείας και γι’ αυτό δεν είχε εμβολιαστεί.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε το εμβόλιο, γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών, που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου, που είναι 13 ετών».

Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε: Ας περιμένω λίγο ακόμα… Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι...».