Skip to main content

Παραμένει η τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ τουλάχιστον για έναν χρόνο

Η νέα πολιτική αμοιβών μελών διοικητικού συμβουλίου για την προσέλκυση τεχνοκρατών εγκρίθηκε στη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ.

«H τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ θα επανεξεταστεί αν και εφόσον χρειαστεί σε περίπου ένα χρόνο». Την απάντηση αυτή έδωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της εταιρείας, Άγις Παπαδόπουλος μετά το πέρας, πρίν από λίγη ώρα, της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ, η οποία είχε δύο μόνο θέματα.

Όπως είπε ο κ Παπαδόπουλος, η τιμολογιακή πολιτική αποφασίσθηκε, πριν δύο χρόνια, πριν από την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, και είναι «κλειδωμένη». Κατά συνέπεια θα μπορέσει να εξεταστεί, αν χρειαστεί, σε περίπου ένα έτος. Πρόσθεσε δε πως «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως και πριν τις μειώσεις που εισήχθησαν με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, η ΕΥΑΘ, είχε κρατήσει παγωμένα τα τιμολόγιά της.

Τα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης

Στην έκτακτη γενική συνέλευση εγκρίθηκε η εναρμόνιση των διατάξεων του καταστατικού με τις ρυθμίσεις του νόμου 4548/2018, όπως και η νέα πολιτική αμοιβών μελών διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην αγορά για την προσέλκυση τεχνοκρατών.

Η νέα πολιτική αμοιβών μελών του διοκητικού συμβουλίου, προκύπτει μετά από πρόταση εξωτερικού συμβούλου που προβλέπει για ορισμένα από τα μέλη της διοίκησης, αυξήσεις αμοιβών.

Σύμφωνα με τον κ.Γεωργιάδη, οι αμοιβές των μελών δ.σ. συνδέονται με το μέγεθος μίας επιχείρησης και τη διαχειριστική ευθύνη που αναλαμβάνουν σε αυτή, όταν μάλιστα η διοίκηση έχει μπροστά της την υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος.

Σημειώνεται πως, χθες, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στην οποία εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών της ΕΥΑΘ, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος θα γίνουν γνωστά εντός των επόμενων ημερών

Οι μεγαλομέτοχοι εκπροσωπήθηκαν στη συνέλευση ως εξής: Η ΕΕΣΥΠ από τη Χριστίνα Κολιάτση, το ΤΑΙΠΕΔ από τη Μαρίνα Κουρή και η Suez από τον Yannik Jaussaud.