Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

Ημερομηνία ορόσημο για πιθανή επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας δια ζώσης είναι η 12η Απριλίου και αυτό κάτω από συγκεριμένες προϋποθέσεις

Άδεια από μαθητές θα παραμείνουν και την ερχόμενη εβδομάδα τα θρανία των σχολείων της χώρας, αφού η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν δύναται ταυτόχρονο άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, το το θα γίνει μετα σχολεία θα αξιολογηθεί από τους λοιμωξιολόγους την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ημερομηνία ορόσημο για πιθανή επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας δια ζώσης είναι η 12η Απριλίου και αυτό κάτω από συγκεριμένες προϋποθέσεις.

Κλειδί τα self test

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, ανάλογα με το πότε θα δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.

Ήδη έχει θεσπιστεί η υποχρεωτική χρήση του self test κάθε εβδομάδα για εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ.

«Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Πρώτα τα λύκεια, στο τέλος τα δημοτικά

Όπως έχει τονιστεί, προτεραιότητα έχουν τα Λύκεια και τα γυμνάσια, ενώ όσον αφορά την επανεκκίνηση στα δημοτικά όλα είναι ανοιχτά, αλλά αναμένεται να ανοίξουν τελευταία. Ενας λόγος που είχαν κλείσει τα δημοτικά μετά το άνοιγμά τους, ήταν όπως είπαν οι ειδικοί, η κινητικότητα των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο, φέτος δεν πρόκειται να μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όπως έγινε πέρυσι στην διάρκεια της καραντίνας. Ωστόσο, φέτος η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση ως το τέλος Ιουνίου.

Ο λόγος που δίνεται προτεραιότητα στα λύκεια είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα πρέπει να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν στην ώρα τους όπως έχει προγραμματιστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ