Skip to main content

Παραμένουν αισιόδοξοι για ένα «καλύτερο αύριο» οι Σέρβοι

Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας καθώς και οι τιμές των προϊόντων, στη Σερβία, αυξάνονται, οι Σέρβοι παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρίας
Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας καθώς και οι τιμές των προϊόντων, στη Σερβία, αυξάνονται, οι Σέρβοι παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρίας «GFK».

Βάσει της έρευνας, το ένα τέταρτο των πολιτών πιστεύει ειλικρινά πως έρχονται «καλύτερες ημέρες» παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, οι ειδικοί αποδίδουν το παράδοξο αυτό στην πίστη των πολιτών σε ψευδείς υποσχέσεις και στην εσφαλμένη κατανόηση της κατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε πεπεισμένο ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε ανάλογη έρευνα, πέρυσι, ήταν 21%.

Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι νέοι, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 20-39 ετών.

Παρά την αισιοδοξία, βέβαια, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών (63%) δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κατάσταση που αντιμετωπίζει μέσα στο ίδιο του το σπίτι, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Κι αυτό, επειδή το ποσοστό των χρεωμένων πολιτών αυξάνεται σταθερά. Από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σ΄ έναν μόνο μήνα, το ποσοστό αυτών που αποτάθηκαν σε κάποια τράπεζα για δανεισμό αυξήθηκε κατά 5,1%.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στη Σερβία τον Απρίλιο ήταν 19,2%, αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.