Skip to main content

Παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη (φωτο+vid)

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη παραμένουν σε 24ωρο συναγερμό και θα συνεχίσουν έως ότου εκτονωθεί το κύμα κακοκαιρίας.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έθεσε τις υπηρεσίες του προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών από την κακοκαιρία ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

«Η μάχη με τα χιόνια ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, με τα εκχιονιστικά, τις αλατιέρες και τους εργαζόμενους στον δήμο να κάνουν ολονύχτιες επιχειρήσεις καταφέρνοντας να  κρατήσουν το οδικό δίκτυο – κεντρικό και δευτερεύον- ανοιχτό και ασφαλές χωρίς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες», αναφέρει σχετικά ο δήμος.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη παραμένουν σε 24ωρο συναγερμό και θα συνεχίσουν έως ότου εκτονωθεί το κύμα κακοκαιρίας.

«Ούτε το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε τον δήμο το βράδυ της Παρασκευής μπόρεσε να νικήσει τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας που επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά υπό δύσκολες συνθήκες ψύχους, κρατώντας τους δρόμους ανοιχτούς με απρόσκοπτη την πρόσβαση στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς και στις υπόλοιπες κλινικές της περιοχής μας», συνεχίζει ο δήμος.

Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στους δρόμους, ενώ όλα τα δημαρχεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες παραμένουν ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο για την εξυπηρέτηση κάθε πολίτη σε οποιοδήποτε σημείο του δήμου.

Μαζί με τα συνεργία του δήμου επιχειρούν και η επίλεκτη ομάδα διάσωσης και οι εθελοντικές ομάδες του δήμου ενώ οι δημότες ενημερώθηκαν με γραπτά SMS για τα μέτρα προστασίας στα καιρικά φαινόμενα και την επικοινωνία τους με τις υπηρεσίες του δήμου.  

«Στον δήμο μας με σκληρή δουλειά, οργάνωση και τις ακούραστες προσπάθειες των εργαζομένων, έχουμε κατακτήσει το προνόμιο να…απολαμβάνουμε τον χιονιά, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Αποδεικνύουμε πως όταν υπάρχει οργάνωση και σχέδιο, οι δημότες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας που δίνουν τη μάχη μέρα νύχτα στην παγωνιά. Σε αυτούς αξίζουν τα μπράβο των συνδημοτών μας για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Πυλαία-Χορτιάτη έδωσε εντολή να ανάψουν ξανά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ώστε να δημιουργηθεί «χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για τους μικρούς φίλους του δήμου», όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.