Skip to main content

Παραμένουν οι διοικήσεις σε ΔΕΘ - HELEXPO και Ζώνη Καινοτομίας

Οι προθέσεις του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στη συναρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Το κύμα αλλαγών το οποίο σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις διοικήσεις των διαφόρων κρατικών φορέων και οργανισμών δεν πρόκειται να συμπαρασύρει τις ηγεσίες της ΔΕΘ – HELEXPO αλλά και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Αυτές είναι τουλάχιστον οι προθέσεις του υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου στη συναρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη ΔΕΘ – HELEXPO ο κ. Καράογλου θεωρεί ότι το ηγετικό δίδυμο της εταιρείας το οποίο αποτελούν ο Τάσος Τζήκας ως πρόεδρος και ο Κυριάκος Ποζρικίδης ως διευθύνων σύμβουλος είναι πετυχημένο και δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει. Άλλωστε, οι κ. Τζήκας και Ποζρικίδης διορίστηκαν σε αυτές τις θέσεις πριν από έξι ακριβώς χρόνια, τον Αύγουστο του 2013 όταν ο κ. Καράογλου ήταν υπουργός Μακεδονίας Θράκης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν λίγες ημέρες πριν από τη διοργάνωση της 78ης Διεθνούς Εκθέσεως και έκτοτε η ηγεσία της ΔΕΘ – HELEXPO έτρεξε συνολικά έξι διοργανώσεις, επιτυγχάνοντας σημαντική αναβάθμιση του θεσμού, αλλά και μεγάλη βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας. Εξ ου και παρέμεινε στη θέση της και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επιπλέον, η καινοτομία η οποία είχε υιοθετηθεί τότε, αφορούσε τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ενοποιημένης εταιρείας ΔΕΘ – HELEXPO, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των σημαντικών φορέων της Θεσσαλονίκης (ΣΒΕ, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ, ΕΕΘ, ΕΒΕΘ, Εμπορικός Σύλλογος, δήμος Θεσσαλονίκης). Σημειώνεται ότι, τυπικά, η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει σε έναν χρόνο.

Πρόθεση παραμονής στη θέση του υπάρχει και για τον Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λουφάκης είχε επιλεγεί γι’ αυτή τη θέση τον περασμένο Οκτώβριο, από την τότε υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Παντελή Αγγελίδη.

Η επιλογή του είχε προκαλέσει έκπληξη καθώς ο κ. Λουφάκης βρίσκεται εγγύτερα προς το χώρο της ΝΔ, χωρίς ωστόσο, να έχει εμπλακεί ποτέ με τα πολιτικά.

Ο κ. Καράογλου θεωρεί ότι η έως τώρα θητεία του κ. Λουφάκη είναι επιτυχημένη γι’ αυτό και φαίνεται ιδιαίτερα θετικός στο να παραμείνει στη θέση του ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και επικεφαλής της «Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ». Η θητεία του κ. Λουφάκη λήγει τυπικά τον Δεκέμβριο του 2020.