Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να κρατούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ουρές σχημάτισαν και σήμερα πολίτες έξω από τις τράπεζες, αν και έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη εβδομάδα η καταβολή των συντάξεων, η οποία πραγματοποιήθηκε τμηματικά ακριβώς για να μην υπάρχει συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, και σήμερα πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Voria.gr από τράπεζες στην περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Στα περισσότερα υποκαταστήματα, στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, υπήρχαν έξω από έκαστο περισσότεροι από 20 πολίτες, ενώ υπήρξαν περιπτώση τράπεζας με πολύ περισσότερο κόσμο.

Κανένα μέτρο ασφαλείας και καμία απόσταση δεν τηρούνταν, ενώ αρκετοί δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που επικρατούσε εκνευρισμός καθώς η αναμονή μέχρι να καταφέρει κάποιος να μπει στην τράπεζα ήταν μεγάλη.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάστηκε και σε υποκαταστήματα τραπεζών σε άλλες περιοχές, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε ελέγχους και συστάσεις για την τήρηση των μέτρων. Ωστόσο, δεν είναι εφικτό έξω από κάθε τράπεζα σε όλη την πόλη να υπάρχει και ένας αστυνομικός. 

Και μπορεί, ΑΑΔΕ, υπουργείο Οικονομικών και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να έχουν προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων για να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές ηλεκτρονικά, υπάρχουν, όμως, κάποιες περιπτώσεις που οι ίδιες οι τράπεζες υποχρεώνουν τους πολίτες να πάνε στα γκισέ.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να πληρώσει ένας πολίτης δόση δανείου που έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, είναι υποχρεωμένος να την καταβάλλει μόνο στο γκισέ, καθώς οι περισσότερες τράπεζες αρνούνται εδώ και χρόνια να γίνει η συγκεκριμένη συναλλαγή ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση με τράπεζα, πάλι για την αποπληρωμή της δόσης, πρέπει να σπεύσουν οι πολίτες μόνο στα ταμεία. Ως εκ τούτου θα πρέπει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να δρομολογήσει μια λύση και γι΄ αυτές τις συναλλαγές, προκειμένου να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες που πηγαίνουν στις τράπεζες.

Τέλος, αν και η κυβέρνηση, συνεχώς και πολλές φορές με αυστηρό τρόπο συστήνει σε ηλικιωμένους να μην πηγαίνουν στις τράπεζες, κάτι τέτοιο δεν τηρείται. Υπάρχουν άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας, που είτε δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, είτε δεν έχουν κοντά τους κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να τους βοηθήσει.

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ