Skip to main content

Παραμένουν οι πρόσφυγες στα Διαβατά - Κλειστή η Συμμαχική Οδός

Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Στόχος τους σήμερα να ξεκινήσουν προς τα σύνορα

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες παραμένουν έξω από το camp των Διαβατών, όπου χθες το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν σε δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα, ή ξενοδοχεία, πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Στόχος τους σήμερα να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Μάλιστα, ορισμένες οικογένειες ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύουν τις σκηνές τους.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία με τουλάχιστον τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Κλειστή είναι η Συμμαχική Οδός ενώ στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή.

Από τα χθεσινά επεισόδια πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή και μια σύλληψη ενός 37χρονου από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Εν τω μεταξύ, ομάδες προσφύγων ξεκίνησαν με τα πόδια χθες από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, με κατεύθυνση τα σύνορα. Οι περίπου 70 πρόσφυγες που είχαν ξεκινήσει χθες το απόγευμα από την Αλεξάνδρεια επέστρεψαν πίσω στο camp. Αυξημένη είναι η αστυνόμευση σε σημεία-κλειδιά ανά περιφέρειες, από όπου οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε καραβάνι προς τα σύνορα «να μην ξεφύγουν από τα όρια της νομιμότητας» κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.