Skip to main content

Παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό στα Διαβατά οι πρόσφυγες (φωτο)

Το χθεσινό βράδυ κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό, με τους συγκεντρωμένους να ανάβουν φωτιές γύρω από τις σκηνές τους

Για τρίτη ημέρα παραμένουν σε σκηνές έξω από τη δομή φιλοξενίας, στα Διαβατά, οι περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να ξεκινήσουν μία «πορεία ελπίδας» προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Το βράδυ κύλησε ομαλά, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό, με τους συγκεντρωμένους να ανάβουν φωτιές γύρω από τις σκηνές τους για να μαγειρέψουν και να ζεσταθούν.

Το σημείο παραμένει «φρούριο» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται περιμετρικά. Ομάδες προσφύγων μάλιστα που συνάντησαν τον αστυνομικό φραγμό και δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το camp, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και sleeping bags πέριξ του χώρου.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που έχουν καταφθάσει στη Θεσσαλονίκη από διάφορες δομές της ηπειρωτικής χώρας, συνεννοήθηκαν μέσω σελίδας του Facebook με στόχο να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και να μεταβούν προς την Ευρώπη, προκειμένου να χτίσουν εκεί ένα καινούργιο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και προσφύγων, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να βγουν προς τη Συμμαχική Οδό.