Skip to main content

Παραμένουν τα τρακτέρ χωρίς να κλείνουν το δρόμο στο Στρυμονικό

Να παραμείνουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Στρυμονικού, χωρίς όμως να κλείνουν την ΕΟ Σερρών - Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν οι αγρότες έπειτα από ευρεία σύσκεψη.
Την απόφαση να παραμείνουν τα τρακτέρ στον κόμβο του Στρυμονικού, χωρίς όμως να κλείνουν την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, πήραν σήμερα και έπειτα από ευρεία σύσκεψη οι αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ), που μετέχουν στο μπλόκο.

Οι παραγωγοί, παρότι αρχικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το μπλόκο, έπειτα από την προτροπή του προέδρου της ΟΑΣ Κώστα Ξενιτίδη, τελικά συντάχθηκαν με την πρόταση να παραμείνουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο, αναμένοντας τις εξαγγελίες της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνας Μπατζελή, στα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, έκλεισε ξανά σήμερα το πρωί η οδική διέλευση από το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών και για τα ΙΧ επιβατηγά οχήματα και τα λεωφορεία. Οι αγρότες είχαν ανοίξει το μπλόκο στις δύο τα ξημερώματα, επιτρέποντας τη διέλευση μόνον των επιβατηγών αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, στα φορτηγά, δεν επιτρέπουν τη διέλευσή τους από το απόγευμα της Κυριακής.

Κλειστό παραμένει, επίσης, για τρίτη συνεχή εβδομάδα το τμήμα Σερρών - Καβάλας της Εγνατίας οδού, στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων. Μετά το μεσημέρι, εξάλλου, αναμένεται να κλείσει για λίγες ώρες και η παλιά εθνική οδός στη γέφυρα του Στρυμόνα, στο σημείο που βρίσκεται το «Λιοντάρι της Αμφίπολης».