Skip to main content

«Παράνομη» η απεργία των περιπτερούχων

Διχασμένοι είναι οι περιπτερούχοι της χώρας. Αιτία η 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη.
Διχασμένοι είναι οι περιπτερούχοι της χώρας. Αιτία η 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη.

Την απεργία έχουν κηρύξει περιπτερούχοι των νομών Μανγησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Ιωαννίνων οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου περιπτερούχων Θεσσαλονίκης, Γ. Μεσοχωρίτη, χρησιμοποίησαν καταχρηστικά το όνομα της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδος.

«Η απεργία είναι παράνομη, γιατί την έχουν εξαγγείλει χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την Ομοσπονδία Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδος περιπτερούχοι πέντε νομών. Έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον τους, γιατί ενήργησαν παράνομα», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Μεσοχωρίτης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για την πραγματοποίηση απεργίας.

«Σαν επίσημη Ομοσπονδία θα πάρουμε απόφαση για απεργία, μόνο όταν το κρίνουμε απαραίτητο», καταλήγει ο κ. Μεσοχωρίτης.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Επίσημη ανακοίνωση έβγαλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων, Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών ότι δεν έλαβε καμία απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν έλαβε καμία απόφαση για συμμετοχή σε απεργία του κλάδου που εξαγγέλθηκε στα ΜΜΕ για την προσεχή Τρίτη 02-03-2010.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει τον διάλογο με τους αρμόδιους φορείς σε όλα τα επίπεδα «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τόσο για τα προβλήματα του κλάδου όσο και για τη θέση της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Επιφυλάσσεται, τέλος, για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον ο σημερινός διάλογος αποδειχτεί ατελέσφορος.