Skip to main content

Παραπαίει ο τραγικός Ηρακλής, νέα ήττα (2-0) από τον Απόλλωνα (video)

Οι «ροσονέρι» χτύπησαν δις πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βυθίζοντας τους «κυανόλευκους» ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.

Τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Ηρακλής χάνοντας με 0-2 από τον Απόλλωνα Πόντου στην Πολίχνη για την 10η αγωνιστική της Football League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Γηραιός» βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς βρίσκεται στην 11η θέση με μόλις 10 βαθμούς, ισόβαθμος με τα Τρίκαλα ενώ μεγαλώνει η διαφορά του από την 1η και 2η θέση που οδηγούν στην άνοδο και το μπαράζ και αυτή την στιγμή καταλαμβάνονται από τους ΝΠΣ Βόλο (28 βαθμούς) και Απόλλωνα Λάρισας (20 βαθμούς).

Αντίθετα οι «ροσονέρι» βρίσκονται στην 6η θέση με 14 βαθμούς, ισόβαθμοι με την ΑΕ Καραϊσκάκη.

Με τον Μανουέλ Ρόκα να κάνει ντεμπούτο, οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν ένα γρήγορο γκολ όμως ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Πασά στο 1’ ενώ στο 3’ επενέβη σε γύρισμα του Ρόβα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 34’ όταν ο Πασάς σούταρε δυνατά από πλεονεκτική θέση όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι «ροσονέρι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41’ καθώς η άμυνα του Ηρακλή αδράνησε και ο Αμαραντίδης πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πουρτουλίδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γρηγοριάδη για το 0-1.

Το συγκρότημα του Ρόκα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 44’ όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ όμως ο Πασάς δεν κατάφερε εξ επαφής με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και το πλήρωσε στο 45΄καθώς ο Σουντουρά πήρε την κεφαλιά και ο Γρηγοριάδης έκανε λάθος εκτίμηση, με αυτήν να καταλήγει στο δοκάρι και τον Κυβελίδη να την στέλνει άνετα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η απόδοση των «κυανόλευκων» έπεσε και είχαν δύο ευκαιρίες στο 77’ με τον Χασομέρη να αστοχεί από καλή θέση και στο 80’ με τον Θεοδωρόπουλο να σταματά την κεφαλιά του Ρόβα από κοντά.

Η τελευταία φάση της αναμέτρησης ανήκε στους Καλαμαριώτες όταν στο 90’ το σουτ του Ολαϊτάν κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γρηγοριάδη.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Ρόκα): Γρηγοριάδης, Κουτρομάνος (67΄ Ντούνης), Γιαννίτσης, Κούσας, Καζναφέρης, Στάμου, Πασάς, Κωστούλας, Κλέιτον (69΄ Πτηνόπουλος), Παναγιωτούδης, Ρόβας.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς (46΄ Τσουμάνης), Πουρτουλίδης (82΄ Δαλιανόπουλος), Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Ολαϊτάν.

Σημειώνεται πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι οπαδοί του Ηρακλή τα έψαλαν στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του «Γηραιού» για την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδος.