Skip to main content

Παραπλανητική διαφημιστική εκστρατεία της ΔΕΗ καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Γίνεται αναφορά σε αλληλογραφία τγης διοίκησης της εταιρείας με τη ΡΑΕ όπου πραγματοιποιείται αναφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, για «αθέμιτες πρακτικές εκ μέρους της ΔΕΗ και για πελατειακές σχέσεις της διοίκησής της με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αποκαλύφθηκαν σε σχετική αλληλογραφία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)» και εντάθηκαν με τις πρόσφατες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και «την τάχατες κατάργηση της καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής», όπως σημειώνουν.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, σε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Δ/ντα Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Στάσση, και του προέδρου της ΡΑΕ, κ. Δαγούμα, «γινόταν αναφορά σε παραπλανητική διαφημιστική εκστρατεία και σε αθέμιτες πρακτικές που υιοθετεί η ΔΕΗ, ενώ υπονοήθηκαν με σαφήνεια πελατειακές σχέσεις της ΔΕΗ με τον ΜΜΕ», προκειμένου «να καλλιεργηθεί θετική εικόνα» για την επιχείρηση «και τη χρυσοπληρωμένη γαλάζιας διοίκησής της», όπως αναφέρουν.

Επιπλέον, όπως τονίζουν, από το δημοσιευμένο περιεχόμενο των επιστολών, «διαφαίνεται και η προκλητική στάση της γαλάζιας διοίκησης τόσο απέναντι στις κυβερνητικές επιδοτήσεις, όσο και απέναντι στην κλήση σε συμμόρφωση από τη ΡΑΕ».

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν για όλα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, αλλά και για τη θέση και τις ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ και τη συνολική της λειτουργία, καθώς, «υπό τη γαλάζια διοίκηση του κ. Μητσοτάκη, η ΔΕΗ έχει απωλέσει πλήρως τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο, και πλέον δρα με αμιγώς κερδοσκοπικά και επικοινωνιακά κριτήρια».