Skip to main content

Παραπομπή Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009 προτείνει ο εισαγγελέας

Για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει εάν ο κ. Γεωργίου θα καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, με αποτέλεσμα να μπει η χώρα μας στα μνημόνια, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος.

Για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει εάν ο κ. Γεωργίου θα καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο εισαγγελέας εφετών εμμένει στη θέση του περί παραπομπής του κ. Γεωργίου υιοθετώντας τις καταγγελίες των πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος, όπως λέει ο συνήγορος του Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης, δεν προέβη  σε εξέταση ως μαρτύρων ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η μεθοδολογία προσμέτρησης και του επίμαχου ελλείμματος του 2009 γίνεται σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.

Άλλωστε στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Από την πλευρά Γεωργίου επισημαίνεται ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρείς δανειακές συμβάσεις και έχει χρηματοδοτηθεί η χώρα μα δεκάδες εκατομμύρια.

Για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου έχουν προηγηθεί δύο απαλλακτικό βουλεύματα και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο.