Skip to main content

Παρασημοφορείται ο Στρατηγός Χρήστος Δρίβας από το Γαλλικό Προξενείο

Ο Στρατηγός Χρήστος Δρίβας διακρίθηκε ιδιαίτερα στα διεθνούς χαρακτήρα καθήκοντά του στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας θα απονείμει στον Στρατηγό Χρήστο Δρίβα, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray.

Η εκδήλωση παρασημοφόρησης θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
   
Ο Στρατηγός Χρήστος Δρίβας διακρίθηκε ιδιαίτερα στα διεθνούς χαρακτήρα καθήκοντά του, είτε στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε στο πλαίσιο εντολής των Ηνωμένων Εθνών.  

Υπηρέτησε στο πλαίσιο των ειρηνευτικών επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUFOR/RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ως επιτελάρχης Στρατηγείου υπό τη διοίκηση ενός γάλλου στρατηγού. Η άσκηση των καθηκόντων του σε αυτή τη θέση επέφερε τη διάκριση και την εύφημο μνεία του γάλλου Υπουργού Άμυνας, κ.Jean-Yves Le Drian, το 2014.

Για το σύνολο των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων του στο Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, αξίζει στον Στρατηγό Δρίβα να λάβει τα διάσημα του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας, με απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.