Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Ασφάλεια με σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε εγκαταλείφθηκε ο στόχος που είναι η ασφάλεια και έκανε λόγο για σχετική ηρεμία στις φυλακές

Στοχοποιούμαι προσωπικά, αλλά πιστεύω ότι η στοχοποίηση κατά βάθος αφορά μια πολιτική η οποία δίνει το μήνυμα ότι μπορεί να συνδυαστεί η ασφάλεια του πολίτη με τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων τονίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τις διεργασίες σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9», ότι ουδέποτε εγκαταλείφθηκε ο στόχος που είναι η ασφάλεια και έκανε λόγο για σχετική ηρεμία στις φυλακές συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους και πτώση των δεικτών σε ό,τι αφορά βαριά εγκλήματα.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος και ως πρόεδρος της Επιτροπής, επισήμανε, ότι «η ιστορία και το Σύνταγμα το ίδιο ζητούν μια συναινετική στάση από τα κόμματα» και εξέφρασε την ελπίδα να την επιδείξουν.

«Από την ώρα που το Σύνταγμα είναι ένας χάρτης ο οποίος γίνεται προκειμένου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι μια βουλευτική περίοδος, δεν γίνεται μόνο για 4 χρόνια, αλλά για να ισχύσει σε βάθος χρόνου, αυτό προϋποθέτει ότι θα συναινέσουν όλοι γιατί σε βάθος χρόνου κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι στην εξουσία και όλοι πρέπει το Σύνταγμα να το εφαρμόζουν πιστά», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, εκτίμησε ότι θα προχωρήσει η συμφωνία γιατί είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Επίσης, αναφορικά με την εξέλιξη στο θέμα των συντάξεων και τη μη περικοπή τους, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του EuroWorking Group, τη χαρακτήρισε «μεγάλη ανακούφιση για τον ελληνικό λαό και όχι μόνο για τους ανθρώπους τους οποίους αφορά το μέτρο», σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια είναι πολύ συσπειρωμένη και η δυσκολία του ενός αντανακλά στον άλλον».