Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Θέμα νομιμότητας η Προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Η διερεύνηση για τα εξοπλιστικά δεν έγινε σε χρόνο που όρισε η κυβέρνηση και δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα, ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, η οποία καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού, με αιχμή την προανακριτική για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, αντέκρουσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Η διερεύνηση αυτή (σ.σ εξοπλιστικά) δεν έγινε σε χρόνο που όρισε η κυβέρνηση και δεν έχει πολιτική σκοπιμότητα, αλλά είναι καθαρά θέμα νομιμότητας. Στη Βουλή ήρθαν έξι δικογραφίες από τους εισαγγελείς, οπότε η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Ερωτηθείς εάν οι Εξεταστικές έχουν αποτελέσματα υπενθύμισε ότι η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε πως και για τα θαλασσοδάνεια (κομμάτων- ΜΜΕ) έγιναν γνωστά πολλά πράγματα επίσης μέσω επιτροπών της Βουλής. «Υπό αυτή την έννοια δεν θα έλεγα ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν έχουν αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος. Ωστόσο, ειδικά για τα εξοπλιστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προανακριτικά χαρακτηριστικά και ποινικό προσδιορισμό.

Σε ερώτηση για την παραίτηση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει πίσω από την παραίτηση της κ. Ράικου (...) Γενικά όμως μπορώ να πω ότι πολλοί δικαστικοί έχουν βρεθεί σε ένα πεδίο πιέσεων, που ίσως και να αγγίζει και την απειλή».

«Η αποστολή τους είναι να ολοκληρώνουν το θεσμικό τους έργο δεν μπορεί η επιλογή να είναι η παραίτηση», πρόσθεσε, ενώ ειδικά για το θέμα της Εισαγγελέως Διαφθοράς εκτίμησε ότι μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό και να σχετίζεται με τη λήξη της θητείας της.