Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Φυσικά και προβληματίζει η υποχώρηση της δημοφιλίας Τσίπρα

Ο Τύπος κάνει μια δριμεία κριτική στον Τσίπρα και αυτό είναι φυσικό να επηρεάζει τον κόσμο, σχολίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Tη δημοσκοπική καταγραφή υποχώρησης της δημοφιλίας του Αλέξη Τσίπρα κάτω από τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Radio North 98, τόνισε πως «φυσικά προβληματίζει και πρέπει να προβληματίζει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Όμως δεν μπορώ να σας πω ότι αυτό ανταποκρίνεται σε μια γνώμη που προκύπτει αδιαμεσολάβητα και είναι η εικόνα της κοινής γνώμης, διότι είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από την  επικοινωνία. Ο Τύπος κάνει μια δριμεία κριτική στον Τσίπρα και αυτό είναι φυσικό να επηρεάζει τον κόσμο».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή επί της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής διερεύνησης πιθανών αδικημάτων του πρώην υπουργού κ. Νίκου Παππά και της αναφοράς του πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως διωκόμενο «επειδή διερεύνησε την υπόθεση Novartis» σημείωσε πως «θα σας έλεγα ότι έχουμε ένα σκηνικό, το οποίο στη  νέα ελληνική ιστορία είναι συνηθισμένο. Αναζήτηση, δηλαδή, ποινικών ευθυνών ενός κόμματος, το οποίο έχει πάψει να είναι στην εξουσία από ένα κόμμα, το οποίο είναι στην εξουσία και το οποίο στέλνει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Επομένως, θα έλεγα, το πιο κρίσιμο είναι εάν σε όλη αυτή τη διαδικασία τηρείται η νομιμότητα και δεν έχουμε μια σκευωρία, μια συνωμοσία… Στον κ. Παπαγγελόπουλο κατ΄αρχήν  δεν επιτρέπονταν να κάνει μια διερεύνηση στη δικογραφία της υπόθεσης NOVARTIS γιατί η δικογραφία είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως «αυτό στο οποίο μπορούσε όμως να λάβει μέρος ο Παπαγγελόπουλος ήταν μια διοικητική προσπάθεια, δηλαδή με συνεργασία οργάνων της Διοίκησης, του υπουργείου Εξωτερικών, με τις  συνεργασίες με άλλες χώρες, σε  μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων, που να αφορούν το σκάνδαλο, όχι τόσο την προσωπική ποινική ευθύνη πολιτικών, όσο  ένα οικονομικό σκάνδαλο, που αφορούσε την υπόθεση NOVARTIS Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν ήταν ακριβώς υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να έχει στην αρμοδιότητα του τη λειτουργία των δικαστηρίων. Ήταν ο υπουργός, ο οποίος είχε ασχοληθεί με τη διαφθορά και με την διαφθορά ασχολήθηκε σε μεγάλο βαθμό και μέσω της Διοίκησης. Δηλαδή μέσω της λειτουργίας παροχής υποδομών για τη διερεύνηση οικονομικών σκανδάλων».