Skip to main content

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις Κοινωνικές Δομές στο ΥΜΑΘ

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε το ψήφισμα που θα επιδοθεί στο υπουργείο.

Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος για τον κίνδυνο διάλυσης που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη, νωρίς το πρωί, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων των Δομών του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές προβαίνουν στη σχετική κινητοποίηση στο πλαίσιο της δράσης τους για τη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος που ενισχύει περισσότερους από 120.000 ανθρώπους ευπαθών ομάδων στη χώρα και περίπου 4.000 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Voria.gr, ΕΔΩ).

Στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη συνάντηση με τον διευθυντή του υπουργείου όπου θα του επιδοθεί ψήφισμα (διαβάστε το ΕΔΩ), θα συνδράμουν ο δήμαρχος Νέαπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Μεταξύ άλλων, οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα καλούν την κυβέρνηση «να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα και να προχωρήσει άμεσα στην παράταση του προγράμματος το οποίο ωφελεί χιλιάδες συμπολίτες μας» και αιτούνται τη δέσμευσή της «για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 1000 και πλέον εργαζόμενων που στελεχώνουν εδώ και 2 χρόνια τις δομές, ανεξαρτήτως τρόπου ή φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος». Επιπροσθέτως, ζητούν μία σαφή απάντηση αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής των μισθών τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κοινωνικές Δομές είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» εδώ και 27 μήνες και απελείται με πλήρη διάλυση στο τέλος Ιουνίου. Ανά την επικράτεια, ανέρχονται σε 256, συνεργαζόμενες με 66 δήμους. Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε τρεις δήμους (κεντρικός, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά), δραστηριοποιούνται συνολικά 20 Δομές, στις οποίες απασχολούνται 92 νέοι επιστήμονες.