Skip to main content

Παράσταση «Βότκα Μολότωφ» από τους εργαζόμενους του ΓΝ Παπανικολάου

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 8μ.μ. στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42) με ελεύθερη είσοδο.

Τη νέα της παράσταση με τίτλο «Βότκα Μολότωφ» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Ληνός» των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου", με μια σειρά από μονόπρακτα του Αντον Τσέχοφ σε διασκευή Νιλ Σάιμον και σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Κασιούμη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 8μ.μ. στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42) με ελεύθερη είσοδο.

«Πνευματώδη, σπαρταριστά, ενίοτε σαρκαστικά και πάντα με αγαπησιάρικη διάθεση για τον άνθρωπο, τα πάθη και τις αδυναμίες του μια σειρά από μικρά μονόπρακτα που ο Αντον Τσέχοφ έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Η ανθολογία των θεμάτων και των ανθρώπινων χαρακτήρων που επέλεξε λάμπει στο σήμερα σαν να δεν πέρασε μια μέρα και αναδεικνύει τη διεισδυτική ματιά του συγγραφέα, που εξυπηρετεί άλλωστε με την παρουσία του ως συνδετικός κρίκος- αφηγητής σε όλο το έργο.
Σε όλες τις ιστορίες ο Τσέχοφ καταλύει τα στερεότυπα, σαρκάζει τη γραφειοκρατία, παίζει με τις κοινωνικές συμβάσεις που όλοι αρέσκονται κατά βάθος να καταπατούν, αναδεικνύει την ανθρωποφαγική διάθεση της κοινωνίας και μας κλείνει το μάτι με ευχάριστη διάθεση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Mε την ευγενική στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου»
και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Π.Ε. του ΨΝΘ.
Σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Κασιούμη
Μουσική – πρωτότυπη σύνθεση για το έργο Γιώργος Μπινιχάκης, συνθέτης
Σκηνικά Λουκάς Δαγδηλέλης
Σχεδιασμός αφίσας Σοφία Χρυσουλάκη
Φωτισμοί Λάζαρος Παναγιωτίδης, φίλος και συνεργάτης
Τους πολλαπλούς ρόλους αναλαμβάνουν με σειρά εμφάνισης:
Φανή Κιοσέογλου
Γιώργος Κατσίλης
Αθανασία Κουδόσιου
Θοδωρος Λαμπριανίδης
Βαλεντίνη Παπαγεωργίου
Απόστολος Φαρδής
Κωστής Αγιαννίδης
Σταυρούλα Μαυρίδου
Φωτεινή Χαριτούδη
Γραμματούλα Παπαδοπούλου