Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ELDORADO - ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η εταιρεία σημείωσε ότι η παράταση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της επιτροπής και σε συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» και τα αρμόδια υπουργεία.

Παρατάθηκε για επιπλέον δύο μήνες, μέχρι τις 6 Απριλίου 2018, η περίοδος διαιτησίας μεταξύ της Eldorado Gold Corporation και ελληνικού δημοσίου για την επένδυση στις Σκουριές,  σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αναμένεται πλέον να λήξει στις 6 Απριλίου 2018.

«Η παράταση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της διαιτητικής επιτροπής και σε συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» και τα αρμόδια Υπουργεία», σημείωσε η εταιρεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Eldorado Gold Corporation επιβεβαιώνει ότι μετά από αίτημα της διαιτητικής επιτροπής, η περίοδος διαιτησίας που είχε προσδιοριστεί αρχικά σε 90 ημέρες, έχει παραταθεί κατά 60 ημέρες και αναμένεται να λήξει στις 06 Απριλίου του 2018. Η εγχώρια αυτή διαιτησία αφορά στην διαδικασία που κινήθηκε από τo Υπουργείo Οικονομικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατά της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Η παράταση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της διαιτητικής επιτροπής και σε συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός» και τα αρμόδια Υπουργεία.

Η εταιρεία διατηρεί την πεποίθηση ότι η τρέχουσα διαιτητική διαδικασία, θα καταδείξει την προσήλωσή της στο ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Η εταιρεία πιστεύει ότι, μέσω του ανοιχτού διαλόγου, τα δύο μέρη θα καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης και αποτελεσματική ανάπτυξη των μεταλλευτικών της δραστηριοτήτων, στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ