Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Ο αριθμός των οφειλετών που έκαναν χρήση της ρύθμισης για τις εφορίες μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 510.000

Κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το οικονομικό επιτελείο, μετά από αξιολόγηση της πορείας τής ρύθμισης κατά τις τελευταίες ημέρες, έκρινε ότι η παράταση που θα δινόταν δεν έπρεπε να είναι μεγάλη και πως θα ήταν η μοναδική.

Ο αριθμός των οφειλετών που έκαναν χρήση της ρύθμισης υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 510.000, ενώ το ποσό που ρυθμίστηκε ανέρχεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Εξάλλου, σήμερα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και της δεύτερης από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η πληρωμή των φόρων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ή σε τραπεζικό γκισέ. Για τις πληρωμές σε τραπεζικό γκισέ επιβάλλεται προμήθεια υπέρ της τράπεζας της τάξης του 1 έως 1,5 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ