Skip to main content

Παράταση για τις δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας είχε υποβάλει από τις 12 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων «επαγγελματικών λογαριασμών» στο σύστημα TAXISnet, προκειμένου να διευκολύνει χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν αυτή την υποχρέωση αλλά δεν κατάφεραν να την εκπληρώσουν εντός της αρχικής προθεσμίας της 12ης Δεκεμβρίου.

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας είχε υποβάλει από τις 12 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) στην υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και στον διοικητή της ΑΑΔΕ. Γιώργο Πιτσιλή.

Υποχρεωμένοι να δηλώσουν έως τις 15 Ιανουαρίου τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους στην ΑΑΔΕ είναι, συγκεκριμένα, όσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ασκούν μία ή περισσότερες δραστηριότητες, κύριες ή δευτερεύουσες, από αυτές που περιλαμβάνονται σε λίστα με 143 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν μία ή περισσότερες από τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης λίστας υποχρεούνται να έχουν αποκτήσει επαγγελματικούς λογαριασμούς εντός ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης έναρξης δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ.