Skip to main content

Παράταση για το Prototype του ΤΕΕ, αυξημένο ενδιαφέρον από start ups

Αυξημένο ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων για το Prototype by ΤΕΕ - Παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων μέχρι 15 Οκτωβρίου

Παράταση μέχρι 15 Οκτωβρίου, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στον Α κύκλο της πρωτοβουλίας Prototype by TEE για τη στήριξη καινοτόμων ιδεών που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε προτότυπα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και εξωστρεφείς τεχνολογικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Την παράταση προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός την Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς του Ερευνητή 2017» στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, στην οποία συμμετείχε το ΤΕΕ, τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο των Μηχανικών προσπαθεί να στηρίξει έμπρακτα την έρευνα και την καινοτομία, τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την παραγωγή και τη μετεξέλιξη της νέας γνώσης σε επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ. «Με την επιστημονική, διοικητική, οικονομική και αναπτυξιακή γνώση που δίνουν στο ΤΕΕ οι 110 χιλιάδες μηχανικοί μέλη του, φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε στην πράξη την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ιδεών και εφαρμοσμένης έρευνας της χώρας μας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, σημειώνοντας παράλληλα ως εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον στήριξης του προγράμματος και από τον επιχειρηματικό κόσμο, από σημαντικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κατάλογος των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά.

Μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, το ΤΕΕ ανακοινώνει την παράταση, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, στην προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στον Α κύκλο της πρωτοβουλίας  Prototype by TEE μέχρι 15 Οκτωβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν προτάσεις ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας:
https://prototype.tee.gr/ypovoli-symmetochis/

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 2 έως και 5 ατόμων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που είναι φοιτητές, απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή που δραστηριοποιούνται στην καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τι είναι το Prototype by TEE
    
To Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
    
Κυρίαρχο όραμα του ΤΕΕ, μέσω του τoυ Prototype, είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το εγχείρημα - project απευθύνεται σε επίδοξους επαν-εκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού και υλοποιείται καταρχήν με τη συνεργασία του ΟΠΑ (Εργαστήριο ELTRUN και Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) καθώς και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιμέρους επιστημονικών, τεχνολογικών, ερευνητικών φορέων και ιδρυμάτων.

Με βάση τον σχεδιασμό του Prototype byΤΕΕ που ολοκληρώθηκε συμμετοχικά μετά από διαβούλευση, διαμορφώθηκαν οι θεματικές ενότητες του προγράμματος, σε τομείς επιστημονικού,  τεχνολογικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος οι οποίοι έχουν ως εξής:
⦁    Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας
⦁    Αειφόρες Κατασκευές, Κτήρια και Καινοτόμα δομικά προϊόντα
⦁    Καινοτόμα προϊόντα και Προηγμένα Υλικά (Νέα Χημικά Υλικά και Νανοτεχνολογία)
⦁    Σύγχρονες υποδομές και αυτοματισμοί παραγωγής
⦁    Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, Σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων
⦁    Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT)
⦁    Καινοτόμες Εφαρμογές και Υπηρεσίες Τουρισμού και Μεταφορών
⦁    Καινοτόμες Υπηρεσίες με στόχο την κοινωνική ανταπόδοση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας https://prototype.tee.gr/