Skip to main content

Παράταση στην πληρωμή υποχρεώσεων προς το δημόσιο ζητά το ΒΕΘ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών έστειλε το ΒΕΘ, ζητώντας παράταση τριών εργάσιμων ημερών στην προθεσμία καταβολής των υποχρεώσεων

Παράταση τριών εργάσιμων ημερών στην προθεσμία καταβολής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από τις 29 Δεκεμβρίου 2017 στις 3 Ιανουαρίου 2018, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας είναι πολλά, γνωστά και από κοινού διαπιστωμένα. Πολλά εξ’ αυτών είναι δύσκολο να επιλυθούν λόγω της επικρατούσας οικονομικής συγκυρίας και ως ένα βαθμό αυτό είναι κατανοητό. Ωστόσο πιστεύουμε ότι πρέπει έστω και σε κάποια «μικρά» φαινομενικά προβλήματα η πολιτεία να μεριμνήσει για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πάμπολλες υποχρεώσεις τους».

Όπως εξηγεί, ο πρόεδρος του ΒΕΘ και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος «ο λόγος της αιτούμενης παράτασης των προθεσμιών είναι ότι τα χρεόγραφα των επιχειρήσεων λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και ως εκ τούτου θα εμφανιστούν στους εταιρικούς τους λογαριασμούς στις 3 Ιανουαρίου 2018, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους».

«Η παράταση η οποία ζητούμε είναι απαραίτητη» αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΘ. «Ευελπιστούμε, κύριε υπουργέ, πως θα αντιμετωπίσετε το αίτημα μας με κατανόηση και θα δώσετε αυτή τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους και να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα σε αυτές, αφού θα δώσετε την μικρή αυτή χρονική παράταση για τη διευκόλυνσή τους» καταλήγει η επιστολή.