Skip to main content

Παράταση της οικειοθελούς παροχής των εφοπλιστών προς το δημόσιο

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι εφοπλιστές να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων, αναφέρουν οι εφοπλιστές.

Την επέκταση για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα 26 Ιουνίου 2017.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της, η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου οι εφοπλιστές να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων.

Το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, «αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους», επισημαίνουν οι εφοπλιστές.

Επιπροσθέτως, τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού».