Skip to main content

Παράταξη Νοτοπούλου: Ο δήμος Θεσσαλονίκης να στηρίξει τους καλλιτέχνες

Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταθέσει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» για την στήριξη των καλλιτεχνών.

Να αναλάβει την πρωτοβουλία στήριξης των καλλιτεχνών της πόλης που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού ζητά από τον δήμο Θεσσαλονίκης η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Συγκεκριμένα ζητείται η ανάληψη πρωτοβουλίας πρωτοβουλία συγκρότησης ομάδας έργου διαπαραταξιακού ,με σκοπό την επικοινωνία με εκπροσώπους φορέων ,συλλόγων, κινημάτων αλλά και ανεξάρτητων καλλιτεχνων, σε μια ανοιχτή διαβούλευση της αντιμετώπισης και του σχεδιασμού μιας βιώσιμης για τον χώρο του πολιτισμού πρότασης.

Μάλιστα ζητείται από από φορείς της πόλης, Μουσεία, Μουσεία, Μουσικά Σχήματα, Επιμελητήρια, συνεργαζόμενους φορείς, εταιρίες και επιχειρηματίες να στηρίξουν εμπράκτως σε οικονομικό υλικοτεχνικό επίπεδο.

«Η κυβέρνηση να καλύψει έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης. Στεκόμαστε στο πλευρό των Art Workers και στηρίζουμε την πρότασή τους. H παράταξή μας θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου να συζητηθούν άμεσα οι σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους. Όλοι Μαζί, οφείλουμε να στηρίξουμε με τις πράξεις μας,  όσους στηρίζουν καθημερινά την ψυχή και το πνεύμα μας», αναφέρει η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.