Skip to main content

Παράταξη Νοτοπούλου σε Ζέρβα: Ο δήμαρχος που δεν διαβουλεύεται ποτέ

Πυρά από την παράταξη Νοτοπούλου για την αναφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην επικεφαλής της παράταξης και τα πασαλάκια.

Για πρακτική λασπολογίας κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, η αντιπολιτευτική δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» σχετικά με την αναφορά του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως η επικεφαλής της παράταξης, Κατερίνα Νοτοπούλου «δεν πατάει ούτε καν στα δημοτικά συμβούλια που γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης».

Όπως αναφέρει η παράταξη σε ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου «απουσίασε δύο φορές στη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών», ενώ «και οι δύο απουσίες εστάλησαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαίρως, με βάση τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου», τονίζοντας παράλληλα πως από τον κ. Ζέρβα «διαφεύγει μάλλον ότι κ. Ταχιάος είναι ο επικεφαλής που – μέχρι την σημερινή του παραίτησή – απουσίαζε από κάθε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου».

«Ο Δήμαρχος το παραβλέπει και επιλέγει, πλήρως ευθυγραμμισμένος με την πρακτική λασπολογίας της συντηρητικής δεξιάς της πόλης να το "κουκουλώσει"» σημειώνει η παράταξη, ενώ αναφερόμενη στις πρακτικές της διοίκησης ως προς τη λειτουργία της πόλης καταλήγει: «Προσέξτε, επειδή́ οι σημερινοί́ χειροκροτητές σας, μετά́ το μπάχαλο που δημιουργείτε, γρήγορα θα σας εγκαταλείψουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του κεντρικού δήμου «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Ο κ. Ζέρβας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καταφεύγει σε φτηνούς και ανέξοδους λαϊκισμούς. Ανακάλυψε απουσία της Επικεφαλής της παράταξής μας από́ τα Δημοτικά́ Συμβούλια. Η Επικεφαλής της παράταξης μας απουσίασε δύο φορές στη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών. Και οι δύο απουσίες εστάλησαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαίρως, με βάση τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δε παράταξη ήταν εκεί́ και θα παραμείνει για να βάλει φρένο στην παράδοση της πόλης στα γνωστά́ συμφέροντα, που η Διοίκηση υπηρετεί.

Του διαφεύγει μάλλον ότι κ. Ταχιάος είναι ο Επικεφαλής που – μέχρι την σημερινή του παραίτησή – απουσίαζε από κάθε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος το παραβλέπει και επιλέγει, πλήρως ευθυγραμμισμένος με την πρακτική λασπολογίας της συντηρητικής δεξιάς της πόλης να το «κουκουλώσει».

Εσείς, κύριε Δήμαρχε, είστε αυτός που υποτιμάτε τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Που δεν τις πραγματοποιείτε. Υπονομεύσατε πάμπολλες φορές τη σύγκλησή τους, παρά την επίμονη  προσπάθειά μας να το αποτρέψουμε. Είστε ο συνδεδεμένος των τηλεδιασκέψεων, αλλά ουσιαστικά απών. Εσείς είστε ο Δήμαρχος που δεν διαβουλεύεται ποτέ και για τίποτα. Εμείς είμαστε μέσα και μαζί με την κοινωνία.

Αφήστε λοιπόν τους εξυπνακισμούς. Ο Δήμαρχος είναι για όλους τους Θεσσαλονικείς κι ουχί για τα επιχειρηματικά́ συμφέροντα.

Προς το παρόν, ξηλώνετε ένα Mετρό της προηγούμενης Διοίκησης, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και κυρίως χωρίς σχέδιο για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού́. Να συμπεράνουμε ότι σας άρεσε περισσότερο η κατάσταση στην πόλη πριν τα πασαλάκια. Προσέξτε, επειδή́ οι σημερινοί́ χειροκροτητές σας, μετά́ το μπάχαλο που δημιουργείτε, γρήγορα θα σας εγκαταλείψουν.