Skip to main content

Παράθυρο για κυκλοφορία και μετά τις 21:00 τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Η σύσταση προς τους πολίτες είναι να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά τους ή με μια ακόμη οικογένεια και έως 9 άτομα.

Στο ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορούν και μετά τις 9 το βράδυ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως εξήγησε η εξαίρεση αυτή θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα και αφορά στην ουσία τέσσερις ημέρες.

«Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστυουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε ότι η σύσταση είναι να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή με μια ακόμη οικογένεια και έως 9 άτομα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης», σημείωσε ο κ. Πέτσας.