Skip to main content

Παρατείνεται για δύο χρόνια ο μηχανισμός της διακοψιμότητας

Έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019 - Στο μηχανισμό της διακοψιμότητας συμμετέχουν εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3MW

Παρατείνεται για δύο χρόνια ο Μηχανισμός Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη. Συγκεκριμένα παρατείνεται, έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019, οπότε και το σχετικό μέτρο θα επαναξιολογηθεί.

Η Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ), ή αλλιώς «διακοψιμότητα», έχει καθοριστική συμβολή στη διασφάλιση της ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος και της ασφάλεια του εφοδιασμού για τους καταναλωτές σε περιόδους που συντρέχουν έκτακτες καταστάσεις ή που τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο μηχανισμό της διακοψιμότητας συμμετέχουν εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3MW, οι οποίες, με την εγγραφή τους στο ειδικό Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες ΥΔΦ. Στη συνέχεια συνάπτουν σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος σε περιόδους κρίσιμες για το ηλεκτρικό σύστημα δίνει εντολές περιορισμού της ισχύος.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ, ΕΔΩ.