Skip to main content

Παρατείνεται η έκθεση έργων τέχνης για τον Άγιο Δημήτριο στο ΥΜΑΘ

Την παράταση γνωστοποίησε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης).

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να επισκεφθεί την έκθεση έργων τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες "όψεις" του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, ο Θεόδωρος Καράογλου ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου και μίλησε για το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, το οποίο ήταν η αφορμή να διεκδικήσουν και τελικά να εξασφαλίσουν την παράταση της έκθεσης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκαν και εκτίθενται 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η «συμβολή» του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσω των εκθεμάτων καταγράφεται και η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο 'Αγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.